Supermarkt en appartementen Hoogkerk

Het complex bevindt zich aan de rand van het winkelgebied met als belangrijkste exponent een Albert Heijn – supermarkt.
Ter versterking van de centrumfunctie is op deze locatie een discount-supermarkt en een aantal kleinere winkels met daarboven woningen gedacht. Omringende panden zijn in verschillende stijlen en periodes gebouwd. Ook de hoogte varieert van twee lagen met kap tot één laag met kap.

Het complex bestaat uit twee gebouwdelen,. In het eerste deel bevinden zich op de begane grond een supermarkt en een winkel.; daarboven, op de eerste en tweede verdieping, in totaal acht koopappartementen.
Het tweede bouwdeel heeft op de hoek eveneens een winkel met ernaast en erboven appartementen in twee lagen. Dit bouwdeel loopt af van drie naar twee bouwlagen, daarmee aansluitend op de kleinere schaal van de woningen aan de oostzijde van het complex.

Tussen beide bouwdelen staat, als merkwaardig overblijfsel uit een andere tijd, de helft van een voormalige twee-onder-een –kap-woning uit de jaren ’50.
Plan is om dit huis in de toekomst af te breken en het tweede bouwdeel te vergroten.

De supermarkt heeft zijn entree aan de achterzijde van het gebouw, aan de kant van de parkeerplaats. Begeleiding naar de entree gebeurt aan de hand van een sterke ritmiek van metselwerkpenanten met daartussen reclamevensters.

Door een sterke geleding van de voorgevel in kleinere elementen is aansluiting gezocht bij de schaal van de omringende gebouwen.
De ramen liggen in een sterk raster over de gevel; de gevelvlakken lopen hier niet altijd mee synchroon, waardoor op verschillende hoeken afwijkende aansluitingen ontstaan. Deze onvolmaaktheden geven het gebouw een natuurlijker uitstraling en bewerkstelligen dat het zich makkelijker voegt naar de gevarieerde bouwstijl van de omringende woningen.

Subtiele sprongen in het gevelvlak refereren sterk aan het meest karakteristieke pand uit de twintiger jaren aan de overzijde van de straat en verankeren het complex daarmee in zijn omgeving.
Ontworpen bij KLEIN architecten