De bestaande woning in Loppersum heeft zo veel aardbevingsschade, dat het logischer is om deze te slopen en een nieuwe woning daar voor in de plaats te bouwen.

Nieuwbouw biedt voor de bewoners de kans om hun woning levensloopbestendig en tevens zonder gasaansluiting te maken. Verwarming zal volledig elektrisch gebeuren, middels een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Voor de stroomopwekking worden 24 zonnepanelen in het dak geïntegreerd.

De vormgeving van de bestaande woning vormde het uitgangspunt voor de nieuwbouw. Om de nieuwe woning levensloopbestendig te maken is het programma op de begane grond uitgebreid met een slaap- en badkamer. Door de vele gezamenlijke ontwerpsessies met de bewoners heeft de nieuwbouw uiteindelijk een totaal andere, meer expressieve uitstraling gekregen.

De gevels van de begane grond wordt opgebouwd uit een stoere zandkleurige steen met slanke antracietkleurige aluminium kozijnen. Die van de verdieping bestaan uit wit stucwerk. De gevels worden beëindigd door een markant antracietkleurig dak met grote overstekken. De overstekken zorgen ervoor dat de zon in de zomer geweerd wordt en de woning prettig koel zal blijven. Het dak wordt tevens gebruikt om het regenwater op te vangen. Dit wordt opgeslagen in een ondergronds bassin, het water zal gebruikt worden voor de tuin.

Geplande start bouw : maart 2023

css.php