Cinemacafe Groningen

Het hoekpand bevindt zich aan de belangrijkste fiets- en voetgangersverbinding vanaf het centraal station en Groninger museum naar het stadscentrum.
Veel bezoekers die niet bekend zijn in de stad begonnen doorgaans in het versmalde deel van de Ubbo Emmiusstraat te twijfelen of zij nog op de goede weg waren naar het centrum. Dit komt mede door de gesloten gevel van het Pathé complex.
De nieuwbouw probeert bij te dragen aan het centrumgevoel door een zeer transparante gevel, waarbij ook overhoeks dwars door het gebouw heen gekeken kan worden, zodat het benauwde gevoel in de Ubbo Emmiusstraat slechts van korte duur is.
De uitsnede op de hoek ter markering van de hoofdentree zorgt eveneens dat de smalle Ubbo Emmiusstraat zich eerder verbreed.
Het gebouw met horecabestemming is vormgegeven als een grote etalage, zien en gezien worden.
De etalage is gevat in een grof kader van U-profiel, deze loopt nog een verdieping extra door om het gebouw met het beperkte programma groter te laten lijken.
Deze extra verdieping kan gebruikt worden voor reclame-uitingen.
De etalage heeft een verfijning gekregen door verschillende groottes in glasvlak en in dikte en profilering van de deklijsten van de vliesgevel.
Met dit gevelspel wordt sterk gerefereerd naar de fraaie glas in loodgevel van het naastliggende voormalige postkantoor van architect Bouma.
De plint vouwt aan de randen om en regelt daarmee de aansluiting met naastliggende bebouwing.
Ontworpen bij KLEIN architecten